Symfonisch Blaasorkest (SBO)

Benieuwd naar de volgende concerten? Bekijk onze concertagenda:

 

 

“Het Symfonisch Blaasorkest (SBO) heeft bewezen prachtige concerten te kunnen geven”. Het SBO is een vooraanstaand harmonie orkest in de omgeving van Krimpen aan de Lek en omstreken. Het orkest brengt mooie muziek, heeft een jonge en enthousiaste uitstraling en speelt veel verschillende soorten muziek.

Het SBO speelt op de hoogste niveaus in de Nederlandse amateur muziekwereld. De muzikanten uit het orkest hebben allemaal een muziekopleiding. Voor toelating is een diploma op B- of gelijkwaardig niveau nodig. Het orkest richt zich op het maken van zo mooi mogelijke muziek met veel ruimte voor plezier en binding tussen de muzikanten.

Over het Symfonisch Blaasorkest:

Het orkest heeft 52 leden en is daarmee een van de grootste orkesten uit de regio

Muziek op uitstekend niveau

Het reportoire is gevarieerd; van klassieke muziek tot  ‘lichte muziek’

Het orkest staat momenteel onder leiding van dirigent Carlo Balemans

Repetities zijn op maandagavond (19:45 uur) in de gereformeerde kerk in Krimpen aan de Lek

Het orkest heeft veel jeugd, een jonge en enthousiaste uitstraling

Concerten:

Thuisbasis voor de concerten van het SBO is Sporthal de Walvis in Krimpen aan de Lek. Deze zaal wordt dan volledig omgezet in een concertzaal. Maar het orkest is ook regelmatig op andere locaties te horen. Zo worden er bijvoorbeeld ook concerten gegeven in de Laurenskerk in Rotterdam of in theater zaal in Dordrecht. Het orkest wordt regelmatig gevraagd om op te treden tijdens events en mee te werken aan projecten.

Het orkest begeleidt daarnaast regelmatig spraakmakende solisten. Zo treedt het orkest in 2018 op met haar oud leden Teus Nobel (concert herdenking watersnoodramp) en oud-dirigent Pierre Volders (tijdens het voorjaarsconcert).

Dirigent:

Carlo Balemans werkte o.a. met het Bangkok Symphony Orchestra, Carroll College Wind Ensemble (USA), NTR, Marinierskapel der Koninklijke Marine, Ensembles Codarts Rotterdam en diverse amateur gezelschappen. Tijdens een dirigenten concours (Rotterdam) en een compositie wedstrijd in Corciano (Italië) behoorde hij tot de prijswinnaars.

Vacatures:

Deze komen binnenkort online.

Meer weten?

Neem dan contact op met orkestmanagement via sbo@crescendokrimpen.nl