Marc Brugghe neemt afscheid als Tamboer-Maitre

Marc Brugghe neemt afscheid als Tamboer-Maitre

Het seizoen 2020-2021 was voor Marc Brugghe het laatste seizoen als tamboer-maitre van de drumfanfare. Het was al enige tijd bekend dat Marc zou stoppen als tamboer-maitre, maar op 14 juli 2021 heeft Marc een waardig afscheid gekregen met onder andere een persoonlijk optreden van muzikale vrienden uit Ter Aar en de benoeming tot lid van verdienste.

Overigens blijft u Marc nog steeds zien, hij blijft namelijk wel lid bij de vereniging en zal zich laten horen op de sousafoon bij de drumfanfare.

Van voorste, naar achterste rij. 

Begonnen als tamboer bij de jeugd drumfanfare in bemachtigde Marc een plek in de fanfare als tamboer na het behalen van zijn A diploma.  Al snel liep hij in de voorste rij en dat smaakte naar meer.

Marc is lid van de vereniging sinds 1 januari 2002, heeft in 2015 zijn 12,5 jaar jubileum behaald. Na het stoppen van Tamboer Maître Carl de Heus was het in februari 2013 officieel: Marc behaalde de Tamboer Maître cursus en is de nieuwe Tamboer Maître van de drumfanfare.

In totaal heeft Marc als Tamboer Maitre ongeveer 116 keer voorop gelopen en heeft hij zich bewezen als een gedegen leider bij ongeveer 25 Taptoes. Sterke punten zijn het dirigeren en zijn positieve uitstraling! Ook Marc: bijna te laat of net op tijd voor een optreden. Die ene keer in Pijnacker staat bij de meesten nog helder op het netvlies. Toen hij even later in Pijnacker ook de beker kapot liet vallen was de cirkel wel rond. Gelukkig maakt hij in dit soort situaties het altijd goed met een rondje bier/fris. Dat was en is nog altijd zeer welkom!

Toch heeft Marc altijd al meer ambities gehad dan alleen tamboer en Tamboer Maître. Zo heeft Marc zijn muzikale carrière een boost weten te geven door, weliswaar kort, trombone te spelen. Ook zet hij zich al jaren in voor de drumfanfare middels zijn positie in de commissie van deze geleding en heeft hij een aantal jaar het penningmeesterschap van de drumfanfare onder zijn hoede genomen.

Een veel bevlogen ondernemende man dus. Met niet alleen ambities in muziek maar ook in de sport als scheidsrechter bij volleybal. Dit laatste deed hem de laatste tijd twijfelen om te zelfs te stoppen bij de vereniging. Hij koos gelukkig om lid te blijven en zelfs zijn muzikale kunsten te vergroten op een van de meest visueel aanwezige instrumenten in een korps: de sousafoon. Inmiddels al een aantal lessen onder leiding van Vincent verder is Marc goed op weg om zijn voorgangers op te volgen. Daar zijn we je erg dankbaar voor en bewonderen je houding in deze. Marc, het moet toch een hele stap voor je zijn om je van de eerste rij naar de laatste rij naar verplaatsen. Maar, van horen zeggen vind je het zo erg nog niet.

Dit zegt iets over Marc. Hij heeft hart voor de vereniging, maar is ook een doorzetter, gedisciplineerd en kan organiseren. Verder heeft Marc een prachtige vorm van humor en weet hij mensen met elkaar te verbinden, bijvoorbeeld met de bingo tijdens de lockdown.

Beste Marc, je blijft lid, maar de stok van Tamboer Maître geef je door. Enorm bedankt voor je steun, kracht en inspiratie die je in die rol hebt laten zien. Het bestuur heeft unaniem doen besluiten om jou, Marc Brugghe, te benoemen als lid van verdienste van Muziekvereniging Crescendo!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.